6 d’oct. 2011

habitatge col·lectiu [varis]

Aprofitant el primer anniversari d'aquest bloc, avui publico un article dedicat a tots aquells que vàreu ser alumnes dels meus grups el curs passat i ara esteu fent projectes de tercer (160 habitatges a la rotonda del costat de les Drassanes).
Us passo una selecció, més que subjectiva, d'edificis residencials que em semblen interessants: els habitatges VPO de St. Andreu de l'Emiliano López i la Mónica Rivera (per la magnífica galeria i la passera... i per la maqueta), la rehabilitació d'habitatges a St.-Nazaire de Lacaton-Vassal (com sempre imprescindibles), els habitatges VPO del Toni Gironès a Salou (per les terrasses i l'aparcament), els habitatges VPO d'Arturo Frediani a Vilassar de Dalt (per l'estructura i l'espai interior), els habitatges a Feldkirschde Baumschlager-Eberle (per la sobrietat i el bon treball amb l'obra vista) i la residència d'estudiants de la UPC a l'ETSAV d'Harquitectes+dataAE (pel sistema de mòduls prefabricats i la seva utilització en el projecte).
Finalment també us aconsello un llibre que m'he comprat recentment 'Density is Home' de A+T, amb una selecció una mica irregular de projectes -però val a dir que hi ha de tot-. De fet, el millor del llibre, per mi, és el primer capítol on es comparen 14 tipologies amb unes plantes perspectivades (molt conceptualment) i amb moltes personetes a la japonesa.

[a veure si treieu bons projectes a base de pencar molt; el tercer és un curs important en la carrera; molts records a tots!]


[Emiliano López  i Mónica Rivera, habitatges VPO St. Andreu, Barcelona, 2003-07, © José Hevia / +on]

[Lacaton Vassal, rehabilitació d'habitatges a Saint Nazaire, França, 2010]

[Toni Gironès, 80 Habitatges de protecció oficial, Salou, 2009, © José Hevia]

[Arturo Frediani, habitatges VPO a Vilassar de Dalt, 2003-08]

[Baumschlager & Eberle, Villa Menti Plaza, Feldkirsch, Àustria, 2003]

[Harquitectes+dataAE, Residència d'estudiants UPC a l'ETSAV, Sant Cugat, 2009-11]

[a+t Research Group, 'Density is Home', a+t arch. publishers, 2011]


1 comentari: