12 de jul. 2012

premis FAD 2012 [guanyadors]

Avui a la nit s'han donat a conèixer els guanyadors dels Premis FAD de 2012. En l'apartat d'Arquitectura s'ha guardonat el complex cultural madrileny del Matadero. Tot i que només eren finalistes dues de les naus, el jurat ha decidit donar el premi a tot el conjunt d'obres que integren l'impressionant (i extens) centre, que inclou obres d'Arturo Franco (Nave 8b i Intermediae), Iñaki Carnicero (Nave 16), Churtichaga +Quadra-Salcedo (Cineteca).

[fa uns pocs anys vaig visitar el Matadero; en aquell moment només s'havia completat l'Intermediae d'Arturo Franco, i tant el conjunt, aleshores desocupat, de les antigues naus com l'espai exterior extensíssim de l'antic escorxador de Madrid, juntament amb la part rehabilitada per Arturo Franco, ja em va semblar excepcional i carregat d'un gran potencial com a dinamitzador cultural -amb forts vincles amb l'arquitectura!- (enveja sana); sens dubte un premi merescut tant per la iniciativa com per les obres concretes]

[des d'aquest enllaç podeu conèixer els projectes seleccionats i els finalistes dels FAD 2012]


[ICA Architecture, Nave 16 Matadero, Madrid, 2011]

[Arturo Franco, Nave 8b Matadero, Madrid, 2009]

[Arturo Franco, Intermediae Matadero, Madrid, 2007]
   
[Churtichaga + Quadra-Salcedo, Cineteca Matadero, Madrid, 2011]Matadero nave 16 / Estudio Luis Urculo from Luis Urculo on Vimeo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada