3 de jul. 2012

exposició al COAC [Matèria Sensible + Quaderns]

Aquest dijous dia 5 tindrà lloc al COAC un doble acte prou interessant: en primer lloc la presentació del proper número de la revista Quaderns (Anuari); en segon lloc s'inaugurarà l'exposició itinerant 'Matèria Sensible: Joves Arquitectes Catalans' que s'estrenà a Lisboa fa just dos anys i que posteriorment va passar per Corunya i Berlín. La mostra al COAC, que tancarà portes el 3 de setembre, serà la darrera possibilitat de visitar-la. Val la pena fer-ho. (+descarrergar-se el programa)

El dilluns dia 9 hi haurà un segon acte de 'Matèria Sensible: Joves Arquitectes Catalans' que inclourà 3 conferències (curtes) a càrrec dels Ted'A, unparelldarquitectes i dataAE i un debat amb convidats il·lustres (Coque Claret, Chechu Zabala, Ramon Faura, Pere Riera, Fredy Massad, Moisés Puente, Jordi Badia, etc.).

"(...) una arquitectura amb capacitat de re-interpretar els models i referents anteriors per a donar respostes noves. Una arquitectura del seny, honesta, on primen les persones vers el fet construït o l'estètica, que assumeix les limitacions pròpies del moment, del lloc, (...)"

[no pretén ser imparcial el judici que pugui emetre jo dels seleccionats a l'exposició, ja que Harquitectes és un dels 10 equips presents a la mostra, però no puc evitar destacar la tria (visionaria) que van fer al seu moment els comissaris (Pere Buil, Carlos Cámara i Joan Vitòria) amb obres (i despatxos) brillants que ja han aparegut sovint en aquest bloc: l'estudi per un pintor (F. Cifuentes), el cine Lídia (N. Salvadó i D. Tàpias), els habitatges a St. Andreu (E. López i M. Rivera), etc.; a tots els qui decidiu acostar-vos al COAC, allà ens veurem!]




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada