30 de jul. 2012

habitatge (E)CO Solar Decathlon 2012 [equip ETSAV]

Al despatx sovint he sentit a parlar del Solar Decathlon, tant de l'anterior edició com de la propera (Madrid, septembre 2012).
Una notícia compartida al Facebook per un dels meus socis m'ha portat al bloc del projecte (e)co de l'equip de l'ETSA del Vallès -del qual ja en tenia un cert coneixement- i no he pogut evitar de perdre-m'hi una bona estona. És molt impressionant el que estan fent aquests estudiants (d'arquitectura). Resumint, es pot dir que s'ho han fet tot ells -incloent la gestió pressupostària de tot el muntatge (!) i, evidentment, la (auto) construcció-.

El (magnífic) projecte, que podeu trobar extensament descrit al web d'(e)co, combina encertadament estratègies molt recurrents en l'obra dels Lacaton-Vassal (hivernacle, espais entremig semi-climatitzats i capses mínimes climatitzades) amb una composició molt 'japonesa', generant espais no programats molt suggeridors en els intersticis (climatitzats passivament) creats entre les capses. Tota la construcció utilitza materials industrialitzats reciclables minimitzant l'impacte ambiental de l'obra. (en els vídeos de sota podeu seguir moments de la construcció que han dut a terme íntegrament els estudiants; amb músiques carregades d'optimisme, per cert).

IMPORTANT: Degut a la manca de finançament, per tal de poder transportar i muntar la casa, a escala 1:1, al Solar Decathlon de Madrid, els estudiants han creat un crowdfunding (micro-finançament col·lectiu) on es poden fer aportacions a partir de 10€ d'una manera molt senzilla (hi ha temps només fins a finals d'agost!). Dit d'una altra manera, està en les nostres mans que el projecte culmini amb la seva (necessària i merescuda) participació en el Solar Decathlon de Madrid (setembre 2012).

[gent que ha viscut de prop el procés m'explica amb admiració de què han estat capaços aquests estudiants d'arquitectura, amb un altíssim nivell d'implicació, esforç i, en definitiva, estima vers el projecte (carregat de dificultats); és per això que, a part de fer el que habitualment faig en aquest bloc (explicar i enunciar obres de qualitat rellevant) aquest cop us convido, a tots els qui ho cregueu oportú, a col·laborar i participar en aquest magnífic (i envejable) projecte fent una petita (gran) aportació; espero que abans d'un mes hagin reunit la quantitat necessària; molta sort a l'equip (e)co! i una forta abraçada al Bernat C. (el de l'esquerra del render, oi?)]


[(e)co team ETSAV, prototipus d'habitatge (e)co, Solar Decathlon, Madrid, 2012/ + col·labora-hi!]

[(e)co team ETSAV, prototipus d'habitatge (e)co, Solar Decathlon, Madrid, 2012/ + col·labora-hi!


(e)co Official video from ecoSDE2012 on Vimeo.


(e)co Summer from ecoSDE2012 on Vimeo.


Video rockwool FullHD from ecoSDE2012 on Vimeo.


(e)co polycarbonate panels - stopmotion from ecoSDE2012 on Vimeo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada