3 de des. 2012

gimnasio Maravillas [Alejandro de la Sota]

Sovint insisteixo -a classe- en la importància del treball en secció quan projecteu.
El Gimnasio Maravillas (1962) d'Alejandro de la Sota és un exemple definitiu d'edifici on la secció ho és tot.
Mireu el vídeo (de sota). Mireu el croquis (de sota). I aneu a la biblioteca. I perdeu-vos una bona estona llegint el gimnàs en el magnífic llibre (de sota). Veureu com em doneu la raó.

[a les antípodes de l'escola d'arquitectura de Madrid, la de Barcelona passa (massa) de puntetes, em temo, per l'obra del mestre de la Sota; personalment em quedo, a part del gimnàs, amb les cases d'Alcúdia, els habitatges de Salamanca -de finestres mítiques!- i un parell de casetes (brutalistes) més]

[ja tinc ganes de veure com arranqueu el darrer projecte d'aquest quadrimestre][Alejandro de la Sota, Gimnasio Maravillas, Madrid, 1962]

[ISBN: 978-84-936693-9-3]

[Alejandro de la Sota, Gimnasio Maravillas, Madrid, 1962]

4 comentaris:

 1. fan instantánea de la última foto
  (ya que el texto no lo entiendo)

  Saludos!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ahí va la traducción:

   “Insisto con frecuencia –en clase- sobre la importancia del trabajo en sección cuando proyectáis.
   El Gimnasio Maravillas (1962) de Alejandro de la Sota es un ejemplo definitivo de edificio donde la sección lo es todo.
   Mirad el video (de abajo*). Mirad el croquis (de abajo). E id a la biblioteca. Y perdeos un buen rato leyendo el gimnasio en el magnífico libro (de abajo). Veréis cómo tengo razón.

   [a las antípodas de la escuela de Madrid, la de Barcelona pasa (demasiado) de puntillas, creo yo, por la obra del maestro de la Sota; personalmente me quedo, a parte del gimnasio, con las casas de Alcudia, las viviendas de Salamanca –¡de ventanales míticos!- y un par de casas (brutalistas) más]

   [ya tengo ganas de ver cómo arrancáis el último proyecto de este cuatrimestre]”

   *en catalán ‘de abajo’ es ‘de sota’ (juego de palabras facilón con el nombre del arquitecto...)

   Un par de cosas más: en el texto (en catalán), en rojo, tienes algunos links interesantes; concretamente, bajo la foto qué mencionas hay el enlace con el archivo oficial de la Fundación del arquitecto, dónde puedes acceder a algunos documentos (no a todos) muy interesantes –que yo desconocía-.

   Saludos des de Barcelona
   Xavier Ros Majó

   Elimina
 2. Es molt necessari clicar sobre els enllaços, si més no als que fan referencia a les escoles d'arquitectura de Barcelona i a la de Madrid.

  ResponElimina
  Respostes
  1. (afortunadament moltes imatges dels darrers anys podrien evocar els mateixos conceptes... i les que estan per venir -esperem-)
   ei, i bon any!!

   Elimina