28 de des. 2012

work-place [Studio Mumbai]

Comentava fa un parell de mesos, arran de la publicació del pavelló adossat a una figuera, de Studio Mumbai, que el que més m'interessava d'aquest despatx indi no eren les seves obres -i en té algunes de bones-.
De Studio Mumbai m'interessa sobretot el seu procés creatiu (i productiu).

Pels qui no els conegueu, Studio Mumbai  són un equip integrat per alguns (pocs) arquitectes -i estudiants-, liderats per Bijoy Jain, però sobretot integrat per molts artesans (fusters, rajolers, ferrers, paletes, etc.). El taller, físicament un lloc espectacular, projecta i construeix tots els seus edificis -i fa maquetes; moltes maquetes-.

Us aconsello llegir les obres de Studio Mumbai al revés -de final a principi-: 1) comenceu per qualsevol dels seus projectes que us interessi; 2) passeu per l'entrevista de El Croquis -i aquesta conferència-; 3) perdeu-vos pel magnífic llibre (de sota) editat per Éditions Archizoom de l'EPFL -el podeu trobar a la biblioteca!-; i 4) acabeu amb els dos vídeos -impressionants!- que acompanyen aquest post; són una mica llargs (12'+13')... podeu fer com jo, abaixar una mica el volum del vídeo, triar una bona música (tranquil·la) d'acompanyament, i anar mirant.
-ei, i qui pugui que vagi a la Índia!-

[l'aproximació a la matèria i a la construcció és imprescindible i determinant en la formació (permanent) dels arquitectes -la vostra-; comprendre els sistemes i els processos per tal de treure'n el màxim partit projectual (i en obra) és un valor que possibilita fer millor arquitectura]

[per cert, alguns (pocs) encara no heu penjat el JPG de la maqueta al Dropbox...; ah, i per si no hi ha un nou post abans de cap d'any: FELIÇ 2013 A TOTS!!]







[Studio Mumbai architects, Studio Mumbai work-place, Nagaon, Maharashtra, India, 2005 / El Croquis / +PDF]


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada