7 de febr. 2011

Peter Zumthor [arquitecte]

Amb el reinici del curs reemprenc l'activitat al bloc amb un dels habituals d'Arquitectures234: Peter Zumthor. Corre la brama (real) de que Zumthor no permet publicar obra seva (de fet la seva única monografia està esgotadíssima i es paga a preus d'or a Amazon, etc.)... és per això que la quadruple suggerència que us presento avui és valuosa.

Suggeriment 1: la revista del COAM, que també té una versió web reduïda, publica la casa (inèdita?) i l'estudi (que ja apareixia a la monografia) del 2005 i 1986 respectivament a Haldenstein. [al llibre 'Pensar la arquitectura' escrit pel mateix arquitecte ja hi sortien imatges, molt suggerents, de la casa]

Suggeriment 2: al bloc d'arquitectura AFASIA han publicat recentment un projecte de reconversió d'una antiga zona industrial a Meelfabriek a Leiden.

Suggeriment 3: al bloc BLAIRQUITECTURA -un bloc bastant aconsellable que edita un dels col·laboradors del nostre despatx- hi van publicar imatges, via Flickr, de maquetes d'una exposició de Zumthor a Lisboa.

Suggeriment 4: finalment, buscant imatges per documentar el post, m'he topat amb una entrevista a Peter Zumthor publicada a ARCHDAILY, que segur que és interessant.

[suggeriment 5: aprofiteu qualsevol excusa per visitar edificis del mestre Zumthor! i bon quadrimestre a tots]


['a* arquitectura coam', nº361, 2010, portada]

['a* arquitectura coam', nº361, 2010, casa Zumthor]
[Peter Zumthor, 'Pensar la arquitectura', Ed. Gustavo Gili, 2010]

[portada del bloc Blairquitectura de Blai Cabrero]

[publicació del projecte de Meelfabriek al bloc Afasia]

[entrevista a Peter Zumthor a Archdaily]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada